Grote maat heren badjas

Grote maat heren badjas

Een grote maat heren badjas in 3xl 4xl 5xl 6xl 7xl 8xl 9xl of 10xl nodig? Dan bent u aan het juiste adres. Grote maten heren badjassen en kamerjassen zijn verkrijgbaar bij Het Broekenpaleis, de winkel bestaat al sinds 1926 en is zeer bekend op het gebied van grote maten herenmode. Tegenwoordig kunt u ook online grote maten badjassen bestellen via de webshop. Aangezien grote maten herenkleding lastig te vinden is bied Het Broekenpaleis een enorme voorraad aan kleding in een maatje meer!

Een badjas kan van allerlei verschillende materialen worden gemaakt, het materiaal is dan ook bij ieder artikel aangegeven in de webshop. Bij Het Broekenpaleis vind u badjassen in grotere maten tot en met wel 10xl! Klik hier om naar het volledige overzicht te gaan.

Waarom een badjas?

Een badjas kan bijvoorbeeld erg prettig zijn voor in huis als u net fris uit de badkamer of sauna komt. Hij zit heerlijk comfortabel en het bied u dan even iets extra warmte. Mocht u door omstandigheden naar het ziekenhuis moeten, is een kamerjas ook erg prettig om mee te nemen. Zo is de badjas zwaarder van gewicht dan een kamerjas. Een kamerjas hoeft dan ook geen vocht op te nemen, maar moet u voorzien van extra warmte. 

Het verschil tussen een kamerjas en een badjas 

Eigenlijk heeft een badjas vocht absorberende functie. Zo is de badjas een beter geschikt voor bijvoorbeeld naar de sauna (vochtige omstandigheden). Kamerjassen hebben een wat minder absorberende functie aangezien het materiaal / dunnere stof is. Zo is de kamerjas dan meer geschikt is om bijvoorbeeld over uw pyjama te dragen. De badjas kan natuurlijk ook worden gedragen over uw pyjama maar een kamerjas is hiervoor gebruikelijker. Zowel beiden kunt u natuurlijk gebruiken voor in huis.

Wilt u direct een grote maat badjas maat bestellen?

grote maat badjas

Verschillende benamingen voor een ochtendjas

Er zijn veel verschillende benamingen die worden gebruikt voor de jas, maar eigenlijk wordt hier over het zelfde gesproken. Zo word de jas vaak in de volksmond genoemd als: kamerjas, badjas, duster, ochtendjas, peignoir, kimono, saunajas. Zo is een kamerjas / ochtendjas bedoeld om in de ochtend of avond over uw pyjama aan te trekken. Een kamerjas ook wel genoemd ochtendjas ziet er in huiselijke sfeer iets gekleder uit dan een badjas.

Hoe draag ik mijn badjas / kamerjas?

Bij een badjas/kamerjas word een ceintuur geleverd die u om uw middel door de lusjes kunt kunt halen. De stof overlapt u door de ene kant over de andere kant te kruisen. Dit blijft dan zitten door middel van het ceintuur. U kunt dan bij de gewenste spanning een lus maken, zodat de jas goed blijft zitten.

Waarom de naam badjas?

De badjas bestaat al vanaf oudsher. Oorspronkelijk werd het lang geleden al gedragen in de Hammam badhuizen, kuuroorden, thermaalbaden. In die tijd gingen de mensen naar badhuizen, aangezien men thuis geen voorzieningen had. Voor en na de mensen het water in gingen droegen ze een badjas. De term badjas is hier dan ook van afgeleid. Tegenwoordig word de badjas nog in de zelfde zin zo gedragen, maar nu vaak naar de sauna. 

Grote maten verkrijgbaar bij Het Broekenpaleis

De heren kamerjassen en badjassen in grote maten zijn verkrijgbaar van de volgende merken. Adamo, D555, Kam. Deze merken bieden grote maten badjassen. Badjassen zijn te verkrijgen in de volgende maten 3xl, 4xl, 5xl, 6xl, 7xl, 8xl, 9xl, 10xl! Grote maten kleding is in het algemeen lastig te verkrijgen. Het Broekenpaleis heeft altijd grote maten kleding op voorraad, u hoeft niet bang te zijn dat u keuze heeft uit 2 stuks. De gehele winkel en webwinkel is gevuld met allerlei grote maten kleding!

Badjas of een kamerjas

Welke het beste voor u geschikt is hangt af van verschillende factoren. Gaat u naar de sauna, heeft u het koud, draagt u er graag een over uw pyjama of is het voor een ziekenhuis bezoek. Dit zijn onder andere verschillende situaties waar een badjas vaak wordt gedragen. De kamerjas word vaak gedragen in huiselijke sferen, badjassen worden vaak bij vochtige omstandigheden gedragen. Aan de hand van deze voorbeelden kunt u wellicht inschatten waarvoor u de badjas / kamerjas gaat gebruiken. 

De stof van de badjas / kamerjas

Kamerjasstof:

Het materiaal van de kamerjas is gemaakt van mooi dun katoen. De kamerjas heeft daarom dan ook niet de capaciteit om vocht op te nemen, maar daar is deze ook niet voor bedoeld. De kamerjas word over uw pyjama gedragen. Zo is de kamerjas bedoeld om u te voorzien van extra warmte.

Badstof:
Badstof is een weefsel, waarbij de draden tot lussen zijn gevormd. Badstof wordt geweven op een speciale manier met twee draden. Het ene draad vormt de ondergrond van de stof en het tweede draad de lussen. Badstof is dus een geluste stof, meestal van een hoog percentage katoen, daarom neemt het dan ook goed vocht op.

Als u een nieuwe badjas heeft is het dan ook een aanrader om hem eerst even te wassen. Dit aangezien een badjas vocht absorbeert. Door het wassen heeft het dan een optimale functie.

Een zachte badjas / kamerjas

De kamerjas en de badjas zijn beiden gemaakt van zacht materiaal. Niemand wilt natuurlijk een badjas van een harde stof, een heerlijk soepele zachte badjas is prettiger om te dragen. Hier word dan ook zeker naar gekeken bij het inkopen van de badjassen bij Het Broekenpaleis.